dinsdag 13 december 2011

Xmas party werkje en lekker koken

 Iedereen is altijd heel erg nieuwsgierig naar het werkje van de Xmas party. Dat maken we van te voren nooit bekend. Nu hebben we extra pakketjes gemaakt voor iedereen die niet kon komen op de party. Het pakketje is compleet met stofjes, een stukje vulling voor de binnenzijde, kartonnetjes en het patroontje.
 Je voegt zelf het garen, een kraaltje en een knoopje toe. Klik maar HIER, dan staat het voor je klaar.
 Je kunt ook het bijpassende speldenkussen maken, dat was al een bekende en staat HIER.
 Gisterenmiddag had ik een gezellig bakmiddag met Robin. Van de Sint had ze een gingerbreadman-cookie-cutter-set gekregen
 In alle soorten en maten kwamen ze op de bakplaat terecht.
 En toen de oven toch aan stond, heb ik heerlijke chicken pie's gemaakt. Je braadt voor 4 personen 2 kipfilets in stukjes aan in de pan, gesnipperde ui en knoflook mee fruiten, snij 1 stronk broccoli in kleine roosjes, ook in de pan en dan nog een bakje champignons in plakjes. Samen met 1 á 2 dl. kippenboullion gaar laten worden.Dan voeg je kookroom toe, 2 pakjes/flesjes. Even door laten sudderen en op smaak brengen met peper en zout.
 Schep het in vuurvaste schaaltjes en vul de schaaltjes verder op met de saus.
 Leg op elk schaaltje een plakje bladerdeeg en bestrijk dat met geklopt ei.
 Als je dat laat drogen en bestrijkt het nog een keer, dan wordt je korstje nog mooier en glanzender.
 Dan gaan de schaaltjes in de oven op 200 graden celsius gedurende 15 minuten (als het ondertussen erg is afgekoeld, dan 20-25 minuten), of tot ze een mooi bruin dekseltje hebben.
 Serveer met een frisse salade en eventueel een sneetje stokbrood om de lekker saus op te deppen.
Vlak voor de Xmas party kwamen deze nieuwe stoffen van Lynette Anderson binnen. 'Secret Garden'. Een stoffenserie in blauwen , beiges en zachte groenen, allemaal met een grijze ondertoon. Deze Fat Quarter bundel staat al voor je klaar omdat het nog zo lang duurt voor het weer lente is. Klik maar eens HIER.

Happy quilting,

Dorry

2 opmerkingen:

Shirley zei

Oeh die FQ's roepen wel erg hard! Lekker recept, heb ook ziets op mn blog gezet een paar dagen geleden, is toch weer zo'n heerlijk weer voor, al die ovengerechtjes. En lekkere koekjes, maar daar blijf ik wel van af.

Anoniem zei

Your chicken pie looks delicious! I make a chicken and leek pie, great that you add broccoli. Yum!