zaterdag 22 december 2012

Lizzy's allerallerlaatste zending

 En toen was t dus echt zover; Lizzy's Sampler had z'n allerlaatste verzending.  De laatste rand voor de border ontvangen jullie vandaag of maandag in de brievenbus.
 We hebben er een tekening van het quiltpatroon bijgedaan die we gebruikt hebben. Zie je? Opgetekend met een blauwe water oplosbare stift.
 Maak van paternoplaat een mal en prik de vormpjes van de binnenkant uit met een prikpen. Knip dan voorzichtig met een klein schaartje het eruit. Nu heb je een mal om de sashings te tekenen.
De Lizzy van Jose is bijna af, nog een stuk van de border quilten klaar is ie. Dan gaan we beginnen aan het patroon van deze quilt. Wat dacht je er van 72 blokken om te maken en samen met de sashing en de zaagtandborder een geweldige quilt op Lit Jumeaux formaat? Helemaal in je eigen stof?

Happy Quilting,

Dorry


P.s Tussen Kerst en Nieuwjaar zijn we gesloten. Even uitrusten van alle drukke bezigheden. Vanaf woensdag 2 januari zijn we er weer!


vrijdag 21 december 2012

Zoals je ziet zijn we bij Quit-it &Dotty al aardig in de kerstmood. We moeten wel oppassen want als Dorry een schaar in haar hand heeft is niets meer veilig...... Fijne feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar, van mij, Dorien.

donderdag 20 december 2012

Lisa's Flower Garden de Jules en Kika

De bloemetjes van de Lisa Flower Garden zijn gemaakt (iets te laat...) en ze komen vanaf deze maand alleen. Geen stofjes voor de nine patches meer. We hebben zoveel stof nog over dat we ruim de keus hebben om leuke combinaties te maken. 

 De Jules, oftewel de Mysterie, is alweer aan dit hartenblok aanbeland. Jose heeft ipv de stitchery met de tekst ervoor gekozen om wat neutrale hartjes te stitchen. Per slot van rekening werd de quilt voor onze jongste Robin...
 De Kika actie had gisteren een vliegende start. Wat een geweldig leuke reacties heb ik gehad via mail, de webshop en facebook. Lees het nu pas? Lees dan eerst DIT berichtje, en aarzel niet en bestel het patroontje in de webshop.

Happy Quilting!

Dorry


woensdag 19 december 2012

Wat een bijzonder kado.... Toen we zo'n dikke week geleden de Xmasparty hadden, kwam een van de gasten naar me toe. Ze had een heel bijzonder kado bij zich. Een hele grote doos vol met patronen van het schattige letterlapje wat bij mij in de winkel als kant en klaar ingelijst werk te koop is. Diewke Ploos van Amstel is de gulle gever. Zij doneert dus gratis haar zelf gemaakte patroon van het letterlapje aan Quilt it & Dotty zodat wij het kunnen verkopen. Maar, niet zo maar verkopen, nee.....De bedoeling is dat van de € 5,- die het patroon kost (geen geld toch?), er € 2,50 naar het Kika Kinder Kanker fonds gaat.

Want hier is het geld nog steeds hard nodig! Diewke's zoontje heeft kanker gehad en vandaar dat ze dit fonds een warm hart toe draagt. En ik vond het een prachtig doel om me deze drukke decembermaand voor in te zetten. 
Het borduurwerkje is op linnen van 22 draadjes per cm gemaakt, maar uiteraard kan het op elk linnen gemaakt worden. Dan wordt t borduurwerkje alleen iets anders van formaat. Het veel gebruikte 12 draads linnen in antieke beige kleur zou daar uitstekend voor geschikt zijn. Dat staat HIER voor je in de webshop.
 Het patroon staat voor jullie in de winkel klaar en ook natuurlijk in de webwinkel!


 Klik maar HIER
Diewke hoopt dat de patronen in no time uitverkocht zijn zodat ze nog meer patronen kan gaan maken en dat het Kika Kinder Kanker fonds een mooie bedrag gaat krijgen waar heel veel goed werk mee verricht kan worden.

 In mijn ronde van boodschapjes deze ochtend heb ik van de jongens Tilburg Sourdough  een test baksel van hun stokbrood voor de feestdagen mee gekregen.  
 Ooooo, I love being a tester!
 Het smaakte verrukkulluk, heerlijke knapperige korst...
Met een paar plakjes gehaktbal van de vorige avond, was t een goede start van deze dag. 

Lieve meiden, laten jullie de webshop op z'n voegen schudden? Zodat we een mooi bedrag aan Kika kunnen schenken?

En veel succes met de voorbereidingen voor kerstmis.....het is hier niet anders :-)

Happy Quilting!

Dorry

woensdag 12 december 2012

Hang your stockings.....

 Precies op tijd zo voor de kerst zijn deze kerstsokken.
Ze zijn gemaakt uit een oude quilt waar de gaten in gesleten waren en de randen gescheurd. Hangen deze sokken bij jou deze kerst aan de schoorsteenmantel? Om lekker te vullen met ' goodies'  voor je naasten.

Ze staan HIER in de webshop en kosten € 12.50.

(elke sok is uniek en met de hand gemaakt)

Happy Quilting,

Dorry

dinsdag 11 december 2012

Xmas party: the day after

In het begin van de december maand vond er, de inmiddels befaamde, Xmas party plaats. De gasten werden ontvangen met het huisorkest


 En aan enthousiaste luisteraars hadden zij geen gebrek.
 Onder het genot van de heerlijkste hapjes...
 ...en met de deskundige leiding van het Dotty team...
 ...was het een volmaakte avond en middag.
 Lees maar eens want
 Zij

en Zij

en Zij
schreven er over.
 Een beetje onder de mistletoe treuzelen, wachtend op een zoen.
 We maakten een speldenkussen met een vogel...
...of met een sneeuwpop. Er is nog een enkel pakketje over en dat staat HIER voor je in de webshop voor € 15,-. 

Volgend jaar doen we het weer. 

Happy quilting,

Dorry

vrijdag 7 december 2012

My Home Or Yours BOM

Vandaag maakte we dit snoezige huisje. We hadden zelfs een man op de bee die werkelijk alles wilde weten en ons t hemd van t lijf vroeg. Wij, dames, wilden vooral zijn overhemd. Dat was zo'n leuk stofje!

Happy Quilting,
Dorry